Wettelijk Huwelijk

Over jullie trouwceremonie

Dank jullie wel voor jullie interesse in mij als trouwambtenaar.
Ik zal mijn best doen jullie verwachtingen waar te maken en om jullie trouwceremonie of jubileum onvergetelijk te laten zijn.

Het is jullie dag, dus het moet dus gaan zoals jullie het graag zouden willen.

Hoe doen we dat?

  Als jullie besluiten dat jullie waarschijnlijk voor mij gaan kiezen, mailen jullie of stuur je een bericht via het contactformulier.

  Ik neem dan zo spoedig mogelijk contact met jullie op.

  Wij maken dan zo snel mogelijk een afspraak voor een vrijblijvend eerste kennismakingsgesprek. Hierbij maken we kennis en kijken of er een 'klik' is.

  Als na dit eerste gesprek jullie keuze definitief op mij valt, stuur ik jullie een overeenkomst. Dat klinkt zakelijk, maar daarmee is er voor iedereen zekerheid. Ook maken we een afspraak voor een tweede gesprek bij jullie thuis (of op elke andere plek waar jullie voor kiezen). Dit gesprek zal dan persoonlijk van aard zijn. Ik zal jullie het hemd van jullie lijf vragen!

  Zo zal ik vragen hoe jullie elkaar hebben leren kennen en wat nu maakt dat jullie elkaar zó bijzonder vinden, dat jullie willen trouwen. Heeft hij of zij een echt aanzoek gedaan en zo ja, hoe ging dat dan? Welke leuke anekdotes willen jullie delen met mij? Van hobby's tot ergernisjes; het wordt allemaal besproken. Natuurlijk krijgen jullie ook volop de gelegenheid om aan te geven wat je wel en niet terug wilt horen in de toespraak op de grote dag!

  Tijdens dit gesprek bespreken we ook de hele ceremonie. Van hoe jullie onthaald willen worden, welke muziek jullie willen horen tot de wijze waarop het feliciteren (en toasten) na de ceremonie wordt geregeld. Maar dat is nog niet alles: ook bespreken we hoe jullie willen gaan zitten, hoe jullie gasten gaan zitten, hoe de ringen worden aangeboden. Maar ook zullen details zoals versiering van de locatie en het verder opleuken van de dag de revue passeren.

  Ik zal jullie verder ook vragen naar contactgegevens van familieleden of vrienden die iets meer over jullie kunnen vertellen. Vaak levert dit de leukste anekdotes op! En als die mensen het zelf leuk vinden, kunnen deze personen ook tijdens de ceremonie even kort zelf het woord tot jullie richten. Uiteraard gebeurt dit in goed overleg met jullie.

  Ook 'de werkelijkheid' zal in de weken waarop jullie op een roze wolk naar jullie huwelijk toe leven niet onbesproken blijven. Dierbaren die er niet meer bij kunnen zijn zullen, indien jullie dit wensen, niet vergeten worden.

  Ik ben open en toegankelijk. Mijn ervaring is dan ook dat bruidsparen open en graag dingen aan mij 'verklappen'! Dit maakt dat mijn toespraken vaak gepaard gaan met een lach en soms met een traan.

  Ook na dit gesprek kunnen jullie dingen die jullie nog te binnen schieten of die jullie bij nader inzien toch anders willen tot op de dag van de ceremonie met mij bespreken.

  Omdat jullie mij als 'eigen' trouwambtenaar hebben gekozen, moet de gemeente waar jullie trouwen mij voor jullie huwelijk voor één dag benoemen. Deze formaliteit neem ik jullie uit handen! Hier kunnen wel extra kosten aan verbonden zijn, omdat sommige gemeenten hier kosten voor in rekening brengen. Om een beeld te hebben van deze mogelijke extra kosten, adviseer ik dit na te vragen als jullie de melding van voorgenomen huwelijk (voorheen 'ondertrouw') hebben gedaan!

  Op de grote dag zelf ben ik altijd ruim van tevoren aanwezig. Zijn er dan nog extra wensen of wijzigingen, dan kun je dit nog aan mij doorgeven.

  Hoe de ceremonie vervolgens verloopt (van aankomst tot afsluiting) heb ik dan al met jullie besproken. Jullie hoeven dan alleen nog maar te genieten en natuurlijk 'JA' te zeggen!