Ceremonieel Huwelijk

Een ceremonieel huwelijk

Als je gaat trouwen is het goed om de vele mogelijkheden te bezien. Je keuze voor een eigen trouwambtenaar biedt veel extra mogelijkheden.

Formeel trouwen en de trouwlocaties zijn vaak aan strenge regels verbonden. Als je op een andere locatie wilt trouwen, dan door de gemeente waar je trouwt is aangegeven, dan kan dit leiden tot hoge kosten en extra regels in verband met veiligheid.

Als je een speciale locatie voor je huweljksceremonie wilt kiezen (denk aan een grote feesttent, in je eigen achtertuin, op het strand, in je favoriete café of zelfs in het buitenland zoals Wesley en Yolanthe) kun je overwegen om de wettelijke en de feestelijke huwelijksceremonie apart te doen.

Ben je nog niet getrouwd of geregistreerd partner? En jullie wensen zijn anders dan dat jullie gemeente jullie kan bieden? Of willen jullie in het buitenland trouwen? Dan kunnen jullie een ceremonieel huwelijk overwegen. Je trouwt dan 'voor de wet' op het gemeentehuis. Dit kan in veel gemeenten zelfs gratis op aangewezen dagen. De grootse en feestelijke ceremonie vier je daarna waar je maar wilt. Een voordeel hiervan kan zijn dat jullie elkaar het JA-woord geven op de feestlocatie en je dus niet meer weg hoeft. Al je familie, vrienden, collega's en kennissen om je heen. Daarnaast kun je de ceremonie doen op ieder moment, dus ook bijvoorbeeld op een zaterdagavond.

Een ceremonieel huwelijk is niet te onderscheiden van een "echte" huwelijksceremonie, dus niemand hoeft te weten dat het wettelijke huwelijk al bij de gemeente is afgesloten.
Als je trouwt in het buitenland, trouw je doorgaans in de taal van dat land. Tevens gelden dan de -vaak afwijkende- huwelijkswetten voor dat land. Daarnaast moet je in Nederland jullie huwelijk in Nederland registreren. Allemaal regeltjes die soms de voor- en napret van een huwelijk kunnen verstoren.

Waarom dus niet ceremonieel trouwen op een parelwit strand in Bermuda of in een romantisch kerkje in Frankrijk? Of gewoon lekker intiem en vertrouwd in jullie favoriete restaurant. Trouw zoals jullie het willen, het is jullie dag en de mogelijkheden om het jullie mooiste dag te maken zijn onuitputtelijk.

Zie "wettelijk huwelijk" op deze website om te lezen wat mijn werkwijze is. Deze is namelijk voor een ceremonieel huwelijk hetzelfde.

Graag stel ik jullie ook nog voor aan mijn man, die zich als ceremoniespreker aan Jullie Ceremonie heeft verbonden. Dus kiezen jullie liever voor een man of spreekt ons concept jullie aan, maar ben ik al bezet? Klik dan eens naar de pagina van Richard van der Boon. Of wellicht is ons uniek concept: onze Duo Ceremonie iets voor jullie?

Informeer ook naar deze mogelijkheden: info@jullieceremonie.nl